Naslovna Riba i morski plodovi ZA LAKU PRIPREMU POSNE TRPEZE: Posno pohovanje ribe i drugog povrća (RECEPT)

ZA LAKU PRIPREMU POSNE TRPEZE: Posno pohovanje ribe i drugog povrća (RECEPT)

6136
0
Foto: Profimedia

Pohovanje posnih namirnica nije nikakav problem ukoliko imate prave savete.

Evo kako uz pomoć piva, kukuruznog brašna i kukuruznog griza možete dobiti najusnije pohovanje tikvice, patlidžan, ribu i mnoge druge.

Za pohovanje 1 kg ribe biće potrebno:

  • 300 ml piva
  • 5 kašika kukuruznog griza
  • 3 kašike kukuruznog brašna
  • 1 kašika belog brašna
  • 1 kašika prezli
  • malo mlevene paprike
  • malo belog luka u prahu
  • malo soli
  • malo vegete
  • još malo brašna za valjanje ribe

Priprema:

U posudi izmeđati kukuruzno brašno i griz, zatim dodati prezle i kašiku belog brašna. Zatim sipajte začine, beli luk, papriku, so, vegetu.

U drugu posudu dodati 5 kašika belog brašna, a u treću pivo.
U dublji tiganj sipati ulje da se dobro zagreje.

Pročitajte i:  SLAVSKI DESERT: Ovi sitni kolači krase vašu trpezu izgledom i ukusom (RECEPTI)

Redosled valjanja ribe:

1. uvaljajte ribu u brašno
2. umočite u pivo
3. dobro uvaljajte u mešavinu

Kad je sva riba uvaljana krenite polako sa prženjem. Pecite ribu sve dok lepo ne porumeni sa obe strane.
Potom je vadite i ređajte na ubrus da bi pokupilo višak masnoće.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.