Naslovna Riba i morski plodovi Škarpina u senf sosu

Škarpina u senf sosu

120
0
skarpina_u_senf_sosu.jpg
Sastojci:

1 glavica luka
2 šargarepe
začin od suvog povrća
2 lista lovora
morska so
nekoliko zrna bibera
4 veća komada škarpine
200 g šampinjona
200 g krem sira
3 kašike gustina
4 kašike senfa
malo meda

1. Oljuštiti luk i šargarepu pa iseći na krupno. Šamopinjone iseći na listiće. Prokuvati vodu, lovor, so, zrna bibera, luk, šargarepu i suvi začin od povrća. Krčkati 10 minuta na blagoj temperaturi.

2. Filete ribe proprati, posušiti kuhinjskom krpom i ubaciti u supu da se krčkaju oko 12–15 minuta. Izvaditi ribu, a supicu procediti. U dubljem tiganju propržiti šampinjone nekoliko minuta.

3. Umešati krem sir u proceđenu supicu od ribe i prokuvati. Kad se sir rastopi, umešati razmućeni gustin i senf. Začiniti sa malo meda, soli i bibera, po ukusu. Izmešati sa šampinjonima.

4. Servirati ribu u sosu, ukrašenu po želji kriškama limete ili limuna. Kao prilog, može da se posluži grilovano povrće.

Inicijalizacija u toku...