Naslovna Riba i morski plodovi Riba u sosu od senfa

Riba u sosu od senfa

205
0
riba_u_sosu_od_senfa_n.jpg
Sastojci:

glavica luka
2 male šargarepe
1 l ribljeg bujona ili supe (od kocke)
2 lista lovora
so
3 zrna bibera
4 bakalara ili ribe list ili bilo koje sveže morske ribe u filetu (po 150 g)
200 g krem sira sa začinima
3 kašike gustina
malo meda
biber

1. Iseckati crni luk. Šargarepu iseckati na sitnije kockice. Oba sastojka izmešati sa bujonom ili supom, lovorom, solju i zrnima bibera, zatim prokuvati i krčkati na blagoj temperaturi oko 10 minuta.

2. Riblje filete proprati i ubaciti u supu. Kuvati otprilike oko 3 minuta, pažljivo izvaditi i ostaviti na toplom mestu. Ispasirati povrće i vodicu u kojoj se kuvala riba.

3. Prokuvati ispasiranu vodicu od ribe sa krem sirom, umešati gustin, uz snažno mućenje. Dodati senf, med, so i biber po ukusu. Vratiti filete ribe u sos i servirati toplo. Uz ovo jelo lepo se slažu bareni krompiri.

Inicijalizacija u toku...