Naslovna Riba i morski plodovi Pikantna tunjevina sa povrćem

Pikantna tunjevina sa povrćem

133
0
pikantna_tunjevina_sa_povrcem_12158821.jpg
Sastojci:

500 g tunjevine sveže
po 2 crvene i zelene paprike
3 paradajza
6 krompira srednje veličine
2 glavice luka
2 čena belog luka
2 kašike maslinovog ulja
100 ml belog vina
200 ml bujona
kašičica seckane majčine dušice
so, biber

1. Tunjevinu isecite na kocke, papriku na trake, paradajz na kocke, a krompir na kriške. Luk i beli luk iseckajte.

2. U širokom tiganju ili voku zagrejte ulje, mešajući pržite papriku, luk i beli luk. Dobro posolite i pobiberite, ulijte vino i bujon, dodajte paradajz, krompir i majčinu dušicu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta.

3. Otprilike 10 minuta pre kraja dodajte tunjevinu. Probajte jelo, po potrebi još začinite i ukrasite majčinom dušicom.

Inicijalizacija u toku...