Naslovna Riba i morski plodovi Brz ručak: Pikantna tunjevina sa povrćem

Brz ručak: Pikantna tunjevina sa povrćem

827
0
Foto: Shutterstock

Ukoliko nemate svežu tunu, možete napraviti salatu sa tunevinom iz konzerve.

Sastojci:

  • 500 g tunjevine sveže
  • po 2 crvene i zelene paprike
  • 3 paradajza
  • 6 krompira srednje veličine
  • 2 glavice luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 ml belog vina
  • 200 ml bujona
  • kašičica seckane majčine dušice
  • so, biber

Postupak:

1. Tunjevinu isecite na kocke, papriku na trake, paradajz na kocke, a krompir na kriške. Luk i beli luk iseckajte.

2. U širokom tiganju ili voku zagrejte ulje, mešajući pržite papriku, luk i beli luk. Dobro posolite i pobiberite, ulijte vino i bujon, dodajte paradajz, krompir i majčinu dušicu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri oko 20 minuta.

Pročitajte i:  Obrok spreman za pola sata: Čizburger makarone

3. Otprilike 10 minuta pre kraja dodajte tunjevinu. Probajte jelo, po potrebi još začinite i ukrasite majčinom dušicom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.