Rečnik

  • Začini - Sredstva koja služe popravljanju organoleptickih svojstava namirnica, jela ili gotovih prehrambenih proizvoda. Možemo ih svrstati u tri grupe: oni koji se koriste u pripremi jela (so, bier, mlevena paprika), začini koji se dodaju u gotov obrok (so, biber, sirće, senf) i ... (više)

  • Zelena salata - Pripada lisnatom i zeljastom povrću. Ova niskokalorična namirnica (100 g sadrži samo 14 kcal) se uzgaja zbog listova koji se upotrebljavaju u prehrani najčešće kao salata, mada je moguća i termička obrada. Zelenu salatu treba jesti odmah nakon branja, jer stajanjem ... (više)

  • Zova - Grmoliko drvo koje cveta grozdastim belim cvetovima. Najčešće se koristi za pripremu čaja i soka, a cvetovi se mogu pohovati. Od ploda zove (tamnocrvene bobice) pravi se slatko, džemovi i sok, pite i kolači, pa čak i rakija. Sirove bobice ne smeju da se ... (više)

Preporučeni članci

Kako da prepolovite troškove za hranu

Ovi korisni saveti će vam pomoći da kupujete "pametno" i sačuvate kućni budžet.

Pogledajte 2 predloga za savršen doručak

Od paprika i luka napravite kalupe za prženje jaja...

Svinjska mast i mladi sir: Neobični saveznici u nezi lepote

Ove namirnice mogu poboljšati izgled vaše kože ukoliko ih pravilno koristite.

Aktuelno

Zavodljiva poslastica: Palačinke sa kokosom i belom čokoladom

Ove kremaste palačinke privlače svojim mirisom, a naročito ukusom.

Slana torta s palačinkama

Palačinke sa pikantnim slanim filom.

Domaći kakao krem

Savršeno sladak i kremast, ovaj desert se lako topi na hlebu. Probajte i uživajte!

Domaći irski liker krem

Uz malo truda napravite sami pravi irski liker.

Inicijalizacija u toku...