Rečnik

  • Vino - Piće koje sadrži od 7 do 22 % alkohola. Ima specifičnu aromu a proizvod je fermentacije soka od grožda pod utcajem gljivice Saccharomyces u anaerobnim uslovima. Proces fermentacije se odvija na temperaturi od 30 stepeni. Vrsta vina zavisi od vrste grožđa od kojeg se pravi ... (više)

  • Vlašac - Višegodišnja biljka koja ima nežnu lukovicu iz koje izbijaju gusti veoma ukusni cevasti listovi plavozelenkaste boje, visoki 15-30 cm. Vlašac (Lat. Allium schoenoprasum) zapravo samoniklo bilje koje od proleća do jeseni raste najčešće uz ... (više)

  • Vok - Kineski veliki, poluloptasti duboki tiganj od kovanog gvožđa. Služi za pripremu hrane originalno na otvorenom plamenu, mada se neke varijante voka koriste danas i na modernim šporetima sa keramičkom pločom. Poenta takvog oblika je plamen dospe do cele površine ... (više)

  • Volujsko srce - Veliki paradajz, neobičnog oblika i tanke ljuske koja ne mora da se ljušti. Kandidat za prvo mesto kad je reč o spremanju sosova, čorbi, pica. Pogledajte i druge vrste paradajza.

  • Vorčester sos - Worcestershire je industrijski aromatični sos ređe strukture, ljutkastog ukusa, crvene boje. Dodaje se u salate, sosove, namaze, jela i koktele. Napravljen je od sirćeta, melase, šećera, soli, tropskog voća tamarinda, belog luka, ljute paprike i još nekih ... (više)

Preporučeni članci

Pasji trn - bobica prepuna zdravlja

Ulje pasjeg trna ima 3 puta više vitamina A od šargarepe, 10 puta više vitamina C od pomorandže i najviše vitamina E među svim voćem.

10 novih načina za pripremu jaja

Proširite svoj kulinarski repertoar ovim jednostavnim receptima!

Napitak od jabuke i cimeta za brži metabolizam

Ovaj aromatični napitak ima samo 10 kalorija po čaši.

Kako se pravilno postavlja sto

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći pri postavljanju stola za svečaniju trpezu.

Aktuelno

Torta sa trešnjama i pudingom

Osvežavajuća poslastica sa slasnim trešnjama i hrskavim bademom.

Špagete sa četiri vrste sira

Pasta sa neodoljivo kremastim sosom.

Kremasti sladoled sa aromom kafe

Omiljeni crni napitak svojojm aromom obogatio je ledenu poslasticu.

BRZA I LAGANA POSLASTICA: Dinja u kokos kremu

Savršenstvo ukusa koje morate probati.

Inicijalizacija u toku...