Rečnik

  • Ulje - Proizvod visoke energetske vrednosti, dobijen hladnim ceđenjem semena uljarica, maslina ili palme.Na sobnoj temperaturi ulje je u tekućem agregatnom stanju. U ishrani se koristi za salate, sosove, prilikom obrade hrane (kuvanje, prženje, pečenje, grilovanje), u pripremi pita ... (više)

  • Umeboši - Slano ukiseljene kajsije poreklom iz Azije. Naziv su dobile po tome što liče na šljive - crvena boja potiče od šiso (shiso) lišća tokom procesa fermentacije.Umeboši šljive su slane i kisele. One su nezaobilazne u makrobiotičkoj ... (više)

  • Uštipak - Poslastica napravljena od testa. Sadrži brašno, vodu i kvasac ili prašak za pecivo (različiti su recepti). Prži se u dubokom ulju, pa ih treba stavljati na papir da upije suvišnu masnoću. Može da se jede uz đžem, med, posut šećerom ili ... (više)

Preporučeni članci

Trodnevna dijeta

Ova dijeta za kratko vreme daje dobre rezultate, ali je baš zbog toga treba oprezno primenjivati.

Fenomenalan trik: Evo kako da odaberete pravi tiganj

Evo saveta kojima treba da se rukovodite kada budete kupovali tiganj.

Hrana koja vam može pomoći da sagorite kalorije

Hranom protiv suvišnih kilograma? Da, moguće je.

Šta jesti, a šta izbegavati ukoliko patite od hemoroida

Rešite se neprijatnosti uz pomoć hrane.

Aktuelno

Saher torta

Po originalnom bečkom receptu...

Čokoladni mus

Postoje razne varijante čokoladnih museva, ali ova je svakako najjednostavnija i nudi najbrži put do čokoladnog užitka.

Varivo od kelja i sočiva

Čili i limun daće ovom varivu egzotičan ukus.

Pasta sa paradajzom i bosiljkom

Ova pasta se nešto drugačije priprema - špagete se kuvaju zajedno sa ostalim sastojcima.

Inicijalizacija u toku...