Rečnik

  • Rabarbara - Vrsta lisnatog povrca (Lat. Rheum rhabarbarum) nalik blitvi. Ima zelene listove i drške protkane crvenim žilama. Karakteriše je slatko-kiselkast ukus, a zbog svoje izuzetne arome nalik jagodama koristi se u pripremi sosova, pita, voćnih kolača i kompota. Značajna je ... (više)

  • Rikota - Polumasni ili masni mekani nefermentisani kravlji sir. Poreklom je iz Italije. U kravlje mleko se dodaje surutka (u originalnoj varijanti od ovčjeg mleka).Osim što se jede svež kao namaz, koristi se i u pripremi raviola i lazanja, kao i u salatama i poslasticama. ... (više)

  • Rokfor - Francuski polumekani ovčji fermentisani sir sa plesni. Bele je boje, prošaran zelenim linijama i veoma specifične arome i izgleda sličnog gorgonzoli.Rokfor zri od dva do pet meseci a ponekad i duže. Sadrži 21% protelina, 30% masti i 2,5 % soli.  Koristi se u ... (više)

  • Rukola - Mediteranska samonikla zeljasta biljka, iz porodice Brasiccaeae (rođaka brokolija, kupusa, kelerabe, kelja...) Blago je gorkog ukusa. Upotrebljavali su je još stari Rimljani. Za razliku od divlje, kultivisana rukola je krupnija, nije gorka i zahvaljujući hranljivosti i ... (više)

  • Ruzmarin - Mediteranska biljka poznata još iz antičkog doba. Latinski naziv je Rosmarinus officinalis što u prevodu znači morska rosa. To je biljka posvećena Afroditi, boginji lepote i ljubavi. Ruzmarin je, pored simbola ljubavi, i simbol mudrosti koji osnažuje ... (više)

Preporučeni članci

Koje letnje napitke vole horoskopski znaci

Škorpije vole sok od šargarepe, Device od kajsije, dok Lavovi uživaju u napitku od ananasa.

HIT PONUDA: Oštrač noževa sa vakumom na VELIKOM POPUSTU!

Olakšaće vam posao u domaćinstvu neverovatno!

Dani Indonezije u Beogradu

Upoznajte ukus tradicionalne indonežanske kuhinje na Danima Indonezije koji se od 24. februara do 2. marta održavaju u hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

Aleva i Lisa konkurs: Šareni gurmanluk

Recept za šareni gurmanluk je poslala Aleksandra Pešić iz Kruševca i osvojila jednu od nagrada na konkursu Aleva i Lisa.

Aktuelno

NA KAFANSKI NAČIN: Pikantna paradajz čorba

Tajna pripreme ove čorbe datira od iskusnih kuvara, otkrijte tajnu pikantne arome

Ukusan čokoladni grozd

Ovi čokoladni trouglići su ukusni koliko su i dekorativni.

Faširane šnicle sa tikvicama

Tikvice ove šnicle čine sočnijim i ukusnijim.

Pileći hamburger

Lešnici daju poseban ukus pikantnom hamburgeru.

Inicijalizacija u toku...