Rečnik

  • Nana - Osušeni list biljke metvice. Listovi nane su osvežavajućeg ljutkastog ukusa zahvaljujući aktivnoj ljutoj supstanci mentolu. Zbog svoje lekovitosti (jača organizam, dopridonosi boljem pamćenju i raspoloženju) najčešće se koristi kao čaj, a u kulinarstvu uz ... (više)

  • Nar - Drvo koje uspeva u području Mediterana, Turskoj, Persiji i Kini. Plod nara je veličine grejpfurta, kožaste, debele opne žuto-crvene boje. Unutrašnjost ploda je izdeljena opnama unutar kojih su gusto zbijene i pravilno poređane jarko-crvene semenke. Mesnati omotač ... (više)

  • Nasi goreng - Specijalitet istočnjačke kuhinje koji se sastoji od prženog pirinča, naseckane svinjetine, šunke, crnog i belog luka, plodova mora i povrća. Poslužuje se sa "acar" salatom, krupukom i trakama omleta od jaja.

  • Naćos - Meksičko jelo na bazi kukuruza. Zapravo, to je tortilja čips prekriven rastopljenim sirom uz dodatak salsa sosa. Naćos može biti pripremljen kao brza hrana ili sa više sastojaka kao kompletan obrok. Prvi put ovo jelo pripremio je Ignasio Naćo Anaja (Ignacio "Nacho" ... (više)

  • Nektarina - Vrsta breskve koja ima žutocrvenkastu glatku koru bez dlačica i sočno meso odlične arome. Nektarina (prunus persica) je u proseku nešto sitnija od standardne breskve. Izuzetno je kao i breskva bogata betakarotenom, ali treba napomenuti da je duplo siromašnija ... (više)

  • Njoke - Pljosnate loptice napravljene od brašna semoline (tvrde durum pšenice) i kuvanog krompira. Ovaj specijalitet italijanske kuhinje (ital. gnocchi) poslužuju se uz spanać, četiri vrste sira, morske plodove, žalfijom i razne druge sosove, ili mesna jela sa ... (više)

Preporučeni članci

Srbija: Hrane će biti dovoljno

Sekretar odbora za agrar privredne komore Srbije Milan Prostran izjavio je da građani Srbije ne moraju da brinu i da će biti dovoljno hrane.

Ovo jedite za doručak, pa ćete brže smršati

Pogledajte u čemu je tajna vitke linije...

Evo kako da očistite kuhinju korom od voća

Čuvajte kore od citrusnog voća jer vam mogu savršeno poslužiti za čišćenje doma!

Brzo i lako: Palačinke od samo 3 sastojka

Za ove slasne palačinke nisu vam potrebni ni brašno ni mleko...

Aktuelno

Omlet sa spanaćem i paradajzom

Kombinacija jaja i povrća za ukusan i zdrav početak dana.

Pita s brokolijem i sirom

Ovu ukusna ukusna pita može da ponese ulogu kompletnog obroka.

Supa od luka

Od izbora sira zavisiće i jačina ovog specijaliteta francuske kuhinje.

Poslastica s muslijem

Napravite neodoljivu hrskavu poslasticu u obliku po želji.

Inicijalizacija u toku...