Rečnik

  • Edamer - Holandski kravlji polutvrdi sir. Napravljen je od punomasnog ili delimično obranog mleka. Pre upotrebe ovaj sir zri 2-3 meseca, pa tako i omot u kom se prodaje može biti crven ili crn što upućuje na zrelost. Bledožute je boje i blagog mirisa, sadrži mnogo manje ... (više)

  • Ementaler - Polutvrdi švajcarski sir, napravljen od od kravljeg mlijeka i sadrži 45% masti. Danas se njegove različite varijante proizvode širom sveta. Žute je boje i prijatne arome a najpoznatiji je po “rupama”, koje su rezultat dejstva gasova koje proizvode ... (više)

  • Endivija - Zimska zelena salata iz porodice cikorije. Uzgaja se tokom zime u primorskim krajevima. Poreklom je iz Indije. Nešto je tvrđa i žilavija nego druge vrste zelene salate, a ima i gorči ukus koji se gubi ako je nasečemo i nakratko potopimo u hladnu vodu. Osim što ... (više)

  • Engleski doručak - Varijanta doručka koji sadrži: voćn sok ili voće, tople ili hladne musli (žitarice), pečenu pančetu (mesnatu slaninu), kobasice, jaja, paradajz, pečurke, hleb, tost, puter, džem, čaj i kafu.

  • Espreso kafa - Kafa iz specijalnog automata za pripremu kafe. Espreso je filtrirana kafa (para se pod pritiskom pušta preko granulaste kafe) tako da nema talog. Postoje dve vrste aparata za spremanja espresa u zavisnosti od toga da li se u njih stavlja kafa u rinfuzu ili jastučići sa ... (više)

  • Estragon - Aromatična višegodišnja biljka (Artemisia dracunculus). Potiče iz Sibira, ali uspeva u mnogim evropskim zemljama i to i kao uzgajana ili divlja. Estragon može da naraste i do 1,5 m i ma uske listiće, koji kad se protrljaju daju prijatan miris.Estragon se ... (više)

Preporučeni članci

Dodeljena nagrada Đuzepe Maria Leonardi: Svečano gala veče Komore italijansko-srpskih privrednika

Svečanost koju Komora italijansko-srpskih privrednika organizuje svakog decembra, i ovog puta bila je povod da se sumiraju dosadašnji uspesi.

Kako da uklonite neugodne mirise u kuhinji

Saznajte kako da brzo eliminišete neprijatne mirise iz vaše kuhinje

STAROPRAMEN RECEPTI: Aromatične krmenadle u pivu (VIDEO)

Pripremite sočne krmenadle kojima ćete zadiviti ukućane i goste.

Brzo i ukusno: Krofne iz rerne koje svi obožavaju

Sad malo drugačije krofne, ali podjednako ukusne!

Aktuelno

Liker od kafe

Uživajte u fenomenalnom ukusu domaćeg likera od kafe.

Supa od luka

Od izbora sira zavisiće i jačina ovog specijaliteta francuske kuhinje.

Brzo i lako: Čokoladni kolač za 15 minuta (VIDEO)

Čokoladna poslastica pripremljena u mikrotalasnoj rerni, oduševiće sve sladokusce.

Rolat s breskvama i sirom

Kremasti fil s breskvama čini ovaj kolač posebno sočnim.

Inicijalizacija u toku...