Rečnik

  • Ćevapi - Tradicionalni specijalitet sa balkanskog područja. Pravi se od mlevenog mesa u koje su dodati začini i koje je oblikovano u male valjke. Uglavnom je to specijalitet sa roštilja, ali može da se pripremi i u tiganju. Vrste mesa od kojih se prave, kao i njihova veličina ... (više)

  • Ćiabata - Vrsta italijanskog pljosnatog belog hleba. Testo za ovaj hleb treba dugo da narasta i tokom tom procesa se nekoliko puta mesi. U testo se dodaje maslinovo ulje. Proces pravljenja je dug, ali nije težak i hleb veoma je ukusan. Danas postoje mnoge varijante ovog hleba. Tako se na ... (više)

  • Ćufte - Loptice od mlevenog mesa u sosu od paradajza. Postoje i neke druge varijante sosova. Osim mesa, ćufte najčešće sadrže crni i beli luk, jaje, brašno i začine. Loptice se prvo proprže na vrelom ulju a potom kuvaju u sosu.

  • Ćuretina - Meso od ćurke. U kulinarstvu se najčešće koristi ćureće belo meso, u mnogim zemljama se tradicionalno peče cela ćurka za Božić, a u Americi i Kanadi i za nacionalni praznik Dan zahvalnosti. Ćuretina se prerađuje u ćureća prsa za sendviče (obična ili ... (više)

  • Ćurosi - Duguljasti španski uštipci koji se posuti šećerom u prahu ili običnim šećerom poslužuju za doručak. Prave se uz pomoć šprica i mogu biti u obliku štapića ili savijeni (u oblik potkovice). Obično se umaču u toplu čokoladu.

Preporučeni članci

Kako da brzo omekšate puter ili margarin (VIDEO)

Ovi trikovi će značajno ubrzati omekšavanje margarina ili putera i olakšati pripremu specijaliteta.

Ovako Rusi pravilnom ishranom čuvaju svoje zdravlje

Saveti ruskih lekara će vam pomoći da ojačate svoj imunitet i sačuvate zdravlje.

Evo koja je MASKA ZA KOSU najbolja za leto

Sunce štetno deluje na naš ceo organizam, pa je zato na nama da što bolje zaštitimo kako našu kožu, tako i kosu od njegovog štetnog delovanja.

Namirnice koje ne bi trebalo da konzumirate svakodnevno

Za neke namirnice ne biste ni pomislili da nisu zdrave.

Aktuelno

Krompir salata po receptu Amiša

Ova salata je tako ukusna da se može poslužitit i kao samostalno jelo.

Kesten torta s rumom

Pretvorite jesenje plodove u ukusnu poslasticu.

Hrskavi kolač s bademima

Neodoljiv spoj hrskavih badema i ukusunog fila.

Hleb od čistih žitarica (bez brašna i kvasca)

Ovaj domaći hleb se pravi od najčistijih žitarica i veoma je zdrav.

Inicijalizacija u toku...