Recept za desetku: Punjene paprike sa sirom

Naše majke često su leti spremale lagana jela bez mesa. Da ne bismo opterećivali organizam i varili hranu predugo bitno je da našu ishranu prilagodimo vremenu.
Vreme pripreme: 
kratko
Težina pripreme: 
lako
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
paprika, jaja, sir, šunka, paradajz
Tip recepta:

Sastojci

7 paprika babura srednje veličine

600 g sitnog sira

200 g praške šunke

2 paradajza

ulje

so 

2 jaja

Priprema

Papriku oprati i pažljivo izdubiti i očistiti od semena, a prašku šunku iseckati na kockice.

U posudu za mešenje sjediniti prašku šunku, sir i jaja, posloliti i dobro promešati. Pripremljenom smesom napuniti paprike. Paradajz iseći na krupnije kocke i njime zatvoriti otvore na paprikama da fil ne bi iscureo. 

Punjene paprike poređati u nauljenu vatrostalnu činiju i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok paprike ne porumene. 

Prijatno

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...