ORIGINALNI recept za DOMAĆI JAFA KOLAČ

Ukoliko neizmerno volite jafa keks postoji način da pripremite za sebe i svoje najdraže ovu fenomenalnu poslasticu.
Vreme pripreme: 
srednje
Težina pripreme: 
srednje
Nema glasova.
0 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
jaja, šećer, ulje, mleko, brašno, džem od kajsije
Tip recepta:

Sastojci

Za koru:

4 jaja

24 kašike šećera

24 kašike ulja

24 kašike mleka

24 kašike brašna

1 prašak za pecivo

Za fil:

5 kašika šećera

1 čaša vode

4 kašike džema od kasija

1 smrznuta pomorandža

Glazura od čokolade

Priprema

Kora: Sve sastojke dobro umutiti i izliti u podmazan pleh. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 30 minuta. Ostaviti da se kora potpuno ohladi. Preseći po debljini. Jedan deo ostaje drugi se izmrvi u fil.

Fil: U sud staviti da se istopi 1 čaša vode sa 5 kašika šećera. Kad se istopi dodati 4 kašike džema od kajsija, jedan deo kore koju ste presekli izdrobite i dodajte 1 izrendanu pomoranžu. 

Sve dobro izmešati, a ako je tvrdo slobodno dodajte malo vode i džema da se masa sjednini. 

Ovaj fil premazati preko kore i odozgo preliti glazurom od čokolade. Ukrasiti lešnicima.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: stvarukusa.rs

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...