Giros

Ako ste ljubitelj grčke kuhinje sigurni smo da niste propustili da probate ovaj nacionalni specijalitet.
Vreme pripreme: 
kratko
Težina pripreme: 
lako
Rating: 3
2 korisnici koji su probali ovaj recept Isproban recept
Dodaj u omiljene
Osnovni sastojci: 
meso, crni luk, povrće, pomfrit
Tip recepta:

Priprema

1. Meso naseći na tračice, staviti ih u posudu i pripremiti marinadu. Maslinovo ulje pomešati s limunovim sokom, dodati sušenu nanu, origano, so, mleveni biber i zgnječeni beli luk. Preliti meso marinadom i ostaviti ga u frižideru da odstoji nekoliko sati (najbolje noću).

2. U posudi za pravljenje pite pomešati brašno i so pa dodati vodu i ulje. Testo dobro umesiti i ostaviti ga da odstoji najmanje pola sata. Podeliti u 10 loptica i razviti testo u veličini tiganja. Premazati ga s malo maslinovog ulja i peći na zagrejanom teflonskom tiganju sa obe strane dok ne porumeni.

3. Testo premazati sa caciki sosom, na njega staviti meso i dodati malo sitno nasečenog crvenog luka ili neko drugo sveže povrće po izboru. Služiti uz pomfrit.

Izvor: Kurir

Aktuelno

Inicijalizacija u toku...