Naslovna Predjela i salate Uskršnji post: 4 predjela koja će vas oduševiti

Uskršnji post: 4 predjela koja će vas oduševiti

12950
0
Foto: Shutterstock

Par predloga za uskršnji post.

Riblja salata

Sastojci:

  • 1 osrednja riba bakalar ili oslić
  • 300 g kuvanog krompira
  • dcl maslinovog ulja
  • limun
  • so
  • biber
  • beli luk
  • peršun za dekoraciju
  • masline
  • zelena salata
  • kriške limuna

Priprema: 
Ribu očistite od kostiju i obarite. U posudu stavite začine, krompir i ribu i mikserom umutite. Postepeno dodajte maslinovo ulje. Salata je gotova kada je masa kompaktna. Gotovu salatu stavite na tanjir obložen listovima zelene salate i ukrasite maslinama i kriškama limuna.

Bundevara

Sastojci:

  • 800 g bundeve
  • 600 g tankih kora
  • 150 g šećera
  • vanilin šećer
  • šećer u prahu
  • malo ulja i vode
  • prašak za pecivo na vrh noža

Priprema: 
Bundevu očistite, isecite i izrendajte krupno. U tiganju propržite bundevu sa šećerom, vanilin šećerom i malo ulja. Ređajte jednu po jednu koru (3 komada), svaku poprskajte sa smesom od malo ulja, vode i praška za pecivo i onda na treću koru stavite fil i urolajte. To radite sve dok ne potrošite sve kore. Pecite u zagrejanoj rerni  na 250°C. Kada je gotova posuti sa šećerom u prahu i vanilom.

Posne kifle

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 1/2 l kisele vode
  • 1 mali kvasac
  • 3 male kašičice soli
  • 4 velike kašike šećera
  • 9 kašika ulja
Pročitajte i:  Sitni kolači: Ukusne nugat kuglice (VIDEO)

Priprema: 
Zamesite testo, ostavite da naraste, zatim ga razvucite, isecite na trouglove i uvite. Premažite sa malo ulja, ostavite da narastu i stavite da se peku u rerni. Kiflice mogu biti filovane sa orasima ili džemom.

Pita sa prazilukom

Sastojci:

  • 750 g kora za gibanicu
  • 5 strukova praziluka
  • šolja pirinča
  • šoljica ulja
  • šolja kisele vode
  • suvi biljni začin
  • biber
  • so

Priprema:
Očistite i operite praziluk i isecite ga na sitne kolutove. Propržiti ga na ulju, malo posoliti i dodati suvi biljni začin. Pirinač skuvajte, ocedite,a zatim ga dodajte praziluku, malo pobiberite i promešajte. Svaku koru poprskati kiselom vodom i filovati po celoj kori. Ređati kore u podmazan pleh i tako dok se sve ne utrošite. Poslednju koru ne filujte nego samo poprskajte uljem i kiselom vodom. Staviti pitu u zagrejenu rernu i pecite na umerenoj temperaturi oko 35 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.