Naslovna Predjela i salate Tikvice zapečene u rerni sa umakom od senfa, luka i majoneza

Tikvice zapečene u rerni sa umakom od senfa, luka i majoneza

4543
0
Foto: Shutterstock

Ako želite svojoj deci da napravite zdrave grickalice, onda je ovaj ukusni recept sa tikvicama idealan.

Sastojci:

3 tikvice srednje veličine
1 kašika soli
malo maslinovog ulja
prezle
1 kašika začina za picu ili italijanskog začina (ima u kesicama da se kupi)
pola šolje rendanog parmezana
2 jaja

Preliv:

1 kašika putera
1 manji crni luk
2 kašike jabukovog sirćeta
2 kašike meda
1 kašika senfa
1 šolja majoneza

Priprema:
Tikvice isecite na veće kriške, zatim ih posolite i ostavite da se ocede u posudi sat vremena ili malo duže. Dok se one cede napravite preliv. Rastopite puter u tiganju na umerenoj vatri, pa dodajte crni luk. Pržite luk dok ne omekša i dok se ne karamelizuje. Zatim u blenderu pomešajte luk, jabukovo sirće, med i senf. Kada izblendirate to dodajte majonez i promešajte. Posle preliva pogledajte kako vam napreduju tikvice, operite ih da se rešite viška soli, a zatim ih dobro prosušite. U jednoj posudi pomešajte prezle, parmezan i pica začin ili italijanski začin, a u drugoj posudi razmutite dva jaja. Prvo tikvice umočite u jaja, pa u tu mešavinu sa prezlama. Zatim ređajte tikvice na pleh koji ste obložili pek papirom i poprskali sa malo maslinovog ulja i stavite u prethodno zagrejanu rernu. Pecite oko 12 minuta na 200° dok ne porumene. Zatim ih poslužite uz preliv koji ste prethodno napravili.

Pročitajte i:  PO PROVERENOM RECEPTU: Ovo su NAJUKUSNIJE PRINCES KROFNE koje ste ikada probali!

Savet: Tikvicu jednu po jednu umačite u jaje pa u prezle, biće vam lakše bez obzira što oduzima malo više vremena. U suprotnom  se može desiti da vam se smesa za prezlama zalepi od tolike količine.

Kašiku soli koristite samo za tikvice.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: kingarthurflour.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.