Naslovna Predjela i salate Supa od pečenog paradajza i crvene paprike

Supa od pečenog paradajza i crvene paprike

58
0
supa_od_pecenog_paradajza_i_crvene_paprike.jpg
Sastojci:

1 kg pečenog paradajza
2 paprike babure, ispečene i krupno sečene
40 ml maslinovog ulja
2 glavice crnog luka, samlevenog
3 čena belog luka, iznječenog
5 gr mlevenog korijandera
10 gr mlevenog kima
1 l kokošije supe
2 kriške belog hleba bez korica
20 ml balsamico sirćeta
so i sveže mleveni biber po ukusu 

1. Zagrejati rernu na 220 C.

2. Nauljiti malo pleh za pečenje, poređati paradajz i peći 20 minuta dok se kožica ne odvoji od paradajza. Nakon toga, skloniti pleh u stranu da se ohladi, oljuštiti na krupne komade i iseći.

3. Zagrejati ulje u šerpi, dodati beli i crni luk i kuvati 5 minuta dok ne omekša. Dodati korijander i kim i kuvati jedan minut dok se kompletna smesa ne sjedini. Dodati paradajz, paprike i supu. Kada provri, kuvati narednih 30 minuta na tihoj vatri. Dodati hleb, sirće, so i biber i kuvati još 5-10 minuta.

4. Po želji poslužiti sa permezanom. 

Inicijalizacija u toku...