Naslovna Predjela i salate RECEPT DANA: Slana torta od libanskih kora filovana meksičkom mešavinom povrća

RECEPT DANA: Slana torta od libanskih kora filovana meksičkom mešavinom povrća

357
0
Foto: Instagram kuvanje_je_poezija

Libanske kore u ovom receptu mogu se zameniti i tortiljama i tako ćete dobiti potpuno nov doživljaj ukusa.

Sastojci:

  • jedno pakovanje libanskih kora ili meksičkih tortilja
  • meksička mešavina zamrznuta
  • pakovanje pečenih paprika
  • kačkavalj (uvek proizvoljna količina, po mogućstvu što više)
  • kisela pavlaka + začini (preporuka: so i origano)

Postupak:

Mix prvo prodinstati onoliko dugo koliko piše na kesici da je potrebno. Dodati mu ekstra praziluk. Začiniti.
Pečene paprike iseckati na tračice i kratko propržiti.

A onda, kao i svaka torta:
kora, fil, kora, fil…

Da ne bude zabune, svaku koru prvo premazati pavlakom, pa na jednu rasporediti paprike, na drugu meksički mix.

Ako pak pričamo o tortiljama, kada ih premažemo pavlakom na njih ređamo povrće, nebitan redosled (svejedno će sve završiti zajedno kad se upakuju)

Pročitajte i:  NOVOGODIŠNJI MENI: Predlog jela koja možete da poslužite za doček

Na svaki “fil” dodati rendani kačkavalj.
Ređanje završiti u tom stilu. Što više sira i malo origana.
Tortu zapeći u rerni koliko da kore postanu hrskave, a kačkavalj se otopi.

Tortilje zapeći na tiganju, koliko da se krajevi tortilja zalepe i iste postanu punjeni jastučići. I naravno, da se kačkavalj otopi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @kuvanje_je_poezija


*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa 

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: kuvanje_je_poezija

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.