Naslovna Predjela i salate UKUSNO PREDJELO ZA SVEČANU TRPEZU: Slana bajadera za koju vam ne treba...

UKUSNO PREDJELO ZA SVEČANU TRPEZU: Slana bajadera za koju vam ne treba ni šporet ni rerna, a spremna je za 15 minuta (VIDEO)

14479
0
Foto: Printscreen/YT/Bokina kuhinja

Fantastičan predlog za svečanu trpezu. Ako vam se približava slava ili neko drugo veselje, a ne znate šta biste pravile, evo odličnog recepta.

Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za slanu rozen tortu (u pakovanju ima 8 tankih kora)
  • 500 g krem sira
  • 400 g pavlake
  • 3 kašike ajvara
  • 150 g majoneza
  • 100 g kiselih krastavaca
  • oko 200 g šunke
  • oko 200 g kačkavalja

Priprema:
U posudi pomešajte pavlaku, krem sir i majonez (beli fil). Premažite prvu koru sa belim filom ali nemojte ići do ivica i nemojte previše fila da stavite. Preko fila poređajte prašku šunku. Uzmite drugu koru i premažite je sa filom, pa taj deo okrenite na šunku. Na drugi deo kore koji je suv, stavite još jedan tanak sloj fila. Zatim stavite listiće kačkavalja preko. I treću koru namažite iznutra i taj deo okrenite ka kačkavalju. A suv deo kore premažite tankim slojem belog fila. Preko ponovite red šunke. U manjoj posudi pomešajte 3 kašike belog fila sa 2 kašike ajvara. I time premažite koru koja je na vrhu i preklopite je sledećom korom. Kisele krastavce izrendajte i malo procedite kroz ruku, pa ih pomešajte sa 4 kašike bele smese. Namažite koru koja je na recu i drugu stavite preko. Premažite koru belim filom i stavite šunku preko. Opet jedan deo kore premažite da poklopite šunku (to se radi da bi se kora i šunka ne bi pomerale). Bajadere prekrijte providnom folijom i stavite preko nešto teško. Ostavite pola sata da se bajadera stegne. Nakon toga premažite bajaderu belim filom i pospite rendanim kačkavaljem. Ukrasite po želji.

Pročitajte i:  DORUČAK ZA POLA SATA: Šarena Carska pita

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bokinakuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.