Naslovna Predjela i salate Savršena hrskava grickalica: Pohovane pečurke

Savršena hrskava grickalica: Pohovane pečurke

2073
0
Foto: Shutterstock

Nećete odoleti ukusu ovog zanimljivog predjela.

Sastojci:

500 g svežih šampinjona
100 g brašna
2 jaja
50 g susama
100 ml mleka
ulje
so
mleveni crni biber

Sastojci za tartar sos:

2 kisela krastavca
100 g majoneza

Priprema:
Umutite jaja, mleko i brašno da dobijete malo gušću smesu (kao za palačinke). Posolite. Pečurke uvaljajte u ovu smesu, pa u susam i onda ih pržite na zagrejanom ulju. Pečurke vadite na papirni ubrus.

Pročitajte i:  Krem Brule: Najpoznatiji francuski desert

Priprema tartar sosa:
2-3 krastavca izrendajte, dodajte dve kašike majoneza i dve kašike vode iz kiselih krastavaca. Umesto ove vode možete koristiti belo vino, kako se kome više dopada.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bastabalkana.com

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.