Naslovna Predjela i salate Savršen dodatak jelima: Recept za domaći pesto sos

Savršen dodatak jelima: Recept za domaći pesto sos

2566
0
Foto: Shutterstock

Pesto sos je zgodan za mnoga jela. Možete ga jesti sa testeninom, mesom, uz povrće…

Sastojci:

  • 1/2 čena belog luka
  • 3 šake svežeg bosiljka
  • 1 šaka lagano prepečenih pinjola
  • 1 šaka narendanog parmezana
  • maslinovo ulje
  • so i biber
  • malo isceđenog limunovog soka

Priprema:
U blenderu iseckajte beli luk i bosiljak. Dodajte ohlađene pinjole, pa opet iseckajte na sitno. Prespite u posudu u kojoj ćete služiti i dodajte pola šake parmezana. Sipajte maslinovo ulje – da poveže sos i napravi dovoljnu gustinu. Posolite i pobiberite, pa probajte sos. Dodajte ostatak parmezana i još malo maslinovog ulja. Nastavite sa dodavanjem sastojaka sve dok sos ne bude po vašem ukusu. Možda nećete morati ništa da dodajete. Na kraju sipajte malo maslinovog ulja.

Pročitajte i:  Domaća pogača - mekano i mirisno testo koje podseća na detinjstvo (VIDEO)

*umesto blendera možete koristit avan i tučak.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.