Naslovna Predjela i salate Praznično predjelo: Punjena jaja kao dodatak bogatoj trpezi

Praznično predjelo: Punjena jaja kao dodatak bogatoj trpezi

4660
0
Foto: Shutterstock

Predjelo koje svi vole…

Punjena jaja uvek za stolom izazovu veliko veselje! Napunite ih pikantnim nadevom, ukrasite po želji, dobro ohladite i poslužite kao hladno predjelo.
Ako su vam dosadila obična kuvana jaja ili tražite novu inspiraciju, napunite ih pikantnim nadevom. Učinite jaja još primamljivijim zalogajem, poslužite ih uz tanjir sa sirom i šunkom, sveže pečenim hlebom i zelenom salatom.

Odlična su za svaki dan, kao i za druženja i svečane prilike. Ako niste od pikantnih nota, slobodno izbacite tabasko, ukus će im i dalje biti izvanredan.

Sastojci (za 6 jaja):

– 6 jaja
– 75 ml grčkog jogurta
– 1 kašičica senfa
– ½ kašičice dimljene mlevene paprike
– prstohvat soli
– prstohvat bibera
– par kapi tabaska

Pročitajte i:  Punjena i pohovana pileća prsa sa feta sirom i spanaćem
Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Jaja stavite u hladnu vodu, kad voda prokuva, kuvajte ih još 10 minuta. Jaja malo ohladite, ogulite, prerežite po pola i izvadite žumanca.

2. Žumanca stavite u posudu, dodajte im grčki jogurt i senf pa dobro izmešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Dodajte dimljenu mlevenu papriku, so, biber i tabasko pa sve još jednom izmešajte.

3. Smesom napunite špric sa zvezdastim nastavkom pa napunite polovine belanaca i ukrasite po želji.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Zadovoljna.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.