Naslovna Predjela i salate Uz makarone, pirinač ili pire: POSNI SOS OD PEČURKI – idealan dodatak...

Uz makarone, pirinač ili pire: POSNI SOS OD PEČURKI – idealan dodatak vašem ručku

866
0
Foto: Tanja Đorđević

Ovaj posni sos možete služiti kao dodatak uz testeninu, pirinač ili pire krompir.

Sastojci

  • 400g šampinjona
  • 200 ml soka od paradajza
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kašike brašna
  • so po ukusu
  • začin po ukusu

Priprema

Pečurke iseci na krupnije listiće. Crni luk propržiti da postane staklast. Zatim dodati pečurke i dinstati dok voda koju su pečurke pustile ne ispari u potpunosti pre nego što dodate sok od paradajza. Posoliti, začiniti po ukusu. Naliti paradajzom i ostaviti da proključa. U šoljici vode razmutite brašno i sipati u sos da bi se zgusnuo.

Pročitajte i:  Mera šoljom za čaj: Kolač medeno srce (POSNO) (VIDEO)

Služite sa makaronama ili drugom testeninom po želji, pirinčem ili pireom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  

Po receptu Tanje Đorđević

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.