Naslovna Predjela i salate Napravite bolonjeze sos po italijanskom receptu

Napravite bolonjeze sos po italijanskom receptu

1258
0
Foto: Shutterstock

Ovaj sos možete da poslužite uz špagete ili da ga koristite za lazanje.

Sastojci:

  • 225 g mlevenog mesa
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • 1 zelena paprika
  • 1 čen belog luka
  • 125 g slanine
  • 1 kašika mešanog sušenog bilja
  • 400 g pelata
  • 150 ml crno vino
  • so i biber

Priprema: 
U tiganju zagrejte ulje, pa preručite mleveno meso. Pržite dok ne dobije boju. U drugom tiganju propržite na ulju sitno seckani luk, sitno seckanu šargarepu i sitno seckanu papriku dok ne omekšaju. Dodajte zgnječen beli luk, slaninu i začinsko bilje, pa kratko pržite nekih 2 minuta. Dodajte pelat i vino i sve dobro začinite. Zatim u to preručite mleveno meso i dinstajte lagano nekih 40-50 minuta dok se ne zgusne.

Pročitajte i:  Primenite ovih 5 saveta i kupićete najsočniji paradajz

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas? 

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.