Naslovna Predjela i salate Domaći rezanci za supu

Domaći rezanci za supu

222
0
domaci_rezanci_za_supu.jpg
Sastojci:

1 jaje

120- 150 g brasna

1. Brašno izručite na radnu površinu. Napravite rupu u sredini brašna, izlijte jaje i počnite da mesite. Mesite dok svo brasno na pokupite i formirate tvrdo testo.

2. Odmah razvucite testo i po potrebi dodajte brašno da se ne lepi za oklagiju.

3. Isecite na trake. Svaku traku pospite sa malo brašna, poređajte jednu na drugu i secite rezance.

4. Kuvajte ih u supi par minuta, dok ne omekšaju ili posebno u vodi pa poslužiti uz supu.

Savet: Ova količina je dovoljna za oko 2-2,5 litara supe, zavisi koliko ima povrća u supi i koju gustinu želite.

Izvor: serpica.net

Inicijalizacija u toku...