Naslovna Poznate ličnosti KRALJEVSKE ŠPAGETE: Bolonjeze sos po receptu princa Vilijama

KRALJEVSKE ŠPAGETE: Bolonjeze sos po receptu princa Vilijama

665
0
Foto: Shutterstock

Sada imate priliku uživati u jelu u kojem je svojevremeno uživala i Kejt Midlton. Naime, princ Vilijam je otkrio svoj recept za bolonjeze sos kojim je u studentskim danima impresionirao svoju suprugu.

Bolonjeze sos po receptu princa Vilijama.

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 30 g maslaca
  • 1 veliki luk (iseckan na sitno)
  • 1 šargarepa (očišćena i iseckana)
  • 2 stabljike celera (sitno seckan)
  • 350 g nemasne govedine
  • 250 ml belog vina
  • 120 ml mleka
  • Prstohvat muskatnog oraščića (sveže mleveni)
  • 400 g konzerviranog paradajza
  • 1 kašičica paste od paradajza (koncentrat)
  • pakovanje špageta
  • 50 g parmezana
  • 2 kašike svežeg naseckanog peršuna
  • so, biber

Priprema:

1. Zagrejte ulje u dubljem tiganju i dodajte maslac. Popržite luk na srednje jakoj vatri, a kada omekša dodajte iseckanu šargarepu i celer i dinstajte nekoliko minuta uz mešanje.

2. Viljuškom izmrvite mleveno meso i dodajte ga u tiganj pa dobro promešajte da se sve sjedini. Kuvajte dok meso ne izgubi ružičastu boju, ali ne dopustite da potamni. Sipajte vino i nastavite da kuvate dok alkohol ne ispari.

3. Zatim smanjite vatru i umešajte mleko i muskatni oraščić i kuvajte na umerenoj vatri dok mleko ne ispari. Dodajte paradajz i pastu od paradajza, a zatim začinite solju i biberom. Dinstajte na laganoj vatri bez poklopca, otprilike tri sata, a povremeno pomešajte kako se ne bi zalepilo za dno tiganja.

4. Kad je vaš sos spreman, skuvajte špagete po upustvu sa pakovanja.

5. Dobro ocedite testeninu i raspodelite je u četiri tanjira. Svaku porciju prelijte toplim sosom i pospite peršunom i parmezanom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: tportal.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.