Naslovna Poznate ličnosti Omiljeni kolač Jelene Đoković: Čokoladna poslastica bez brašna i jaja (RECEPT)

Omiljeni kolač Jelene Đoković: Čokoladna poslastica bez brašna i jaja (RECEPT)

1343
0
jelena_dokovic_kolac.jpg

Jelena Đoković propagira zdravu ishranu, a sada je sa celim svetom podelila jedan slatkiš koji obožava!

Recepti Jelene Đoković uvek oduševe sve, a tako je bilo i ovaj put kada je sa svojim pratiocima podelila kako pravi ukusnu poslasticu, piše Lepa & Srećna.

Supruga Novaka Đokovića oduševljena je kolačem, a recept je više nego jednostavan.

Sastojci:

  • 200 g kakao putera
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 150 g kakao praha
  • 3 kašike javorovog sirupa
  • 1 kašičica lecitina
  • prstohvat soli

Pogledajte i Recept za puding Jelene Đoković: Uveče ga napravite, ujutru ga jedite

Sastojci za sloj od bele čokolade:

  • 100 g kakao putera
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 3 kašike javorovog sirupa
  • 1 kašičica lecitina

Priprema:

Istopite kakao puter i ulje, pa u to dodajte sve preostale sastojke. Dobijeno “testo” podelite na dva dela, pa u jedan dodajte nekoliko kašika kokosovog ili bademovog mleka. Promešajte dobro.

Pročitajte i:  JEDNOSTAVAN I NE PEČE SE: Čokoladni posni kolač iz bakine sveske (VIDEO)

Za sloj od bele čokolade, istopite puter i ulje, dodajte preostale sastojke i sve dobro promešajte. Sad imate tri činije sa tri različita testa. Ostavite ih da se prohlade i malo stegnu, a zatim u kalupe za mafine sipajte po jednu kašiku od svake mešavine, tako da se pomešaju kao na slici. Ostavite u zamrzivaču 30 minuta, a ga možete poslužiti i uživati u ukusnoj poslastici.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.