Naslovna Povrće TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU: Napravite vazdušast i kremast PIRE KROMPIR!

TRIK JE U JEDNOM SASTOJKU: Napravite vazdušast i kremast PIRE KROMPIR!

9675
0
Foto: Shutterstock

Nije neka filozofija pripremiti krompir pire, ali ispostavilo se da ga svi čitav život pripremamo pogrešno. Tako bar kažu francuski kuvari.

Zapravo, grešku pravimo u načinu na koji kuvamo krompir, jer to ne treba raditi u – vodi!

Pre svega, da bismo dobili savršen pire, koji se ne stegne i ne učvrsne nakon nekoliko minuta, potrebno je da očišćen i opran krompir kuvamo u šerpi u kojoj smo prethodno rastopili puter.

Takođe, preporuka francuskih kuvara jeste da krompir kuvate ne u vodi, već u pavlaci za kuvanje. Tako će krajni ishod biti kremastiji i penastiji pire, punijeg ukusa.

Evo i recepta za pripremu pirea na nešto drugačiji, kako kažu “ispravniji” način:

Pročitajte i:  Za savršenu slavsku trpezu ove stvari se moraju naći na stolu

U šerpu nalijte pavlaku za kuvanje, a potom dodajte očišćeni, oprani i iseckani krompir, 3 kašičice maslinovog ulja, 3 kašičice putera, so i začine po želji.

Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta. Procedite krompire, ali sačuvajte tečnost u kojoj se krompir kuvao. Zatim, ispasirajte krompir i prelijte sa nekoliko kapi te tečnosti, da ne bude mnogo redak.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: zena.blic.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.