Naslovna Povrće Tikvice na grčki način

Tikvice na grčki način

9282
1
tikvice_na_grcki_nacin.jpg
Sastojci:

1 glavica luka
3 čena belog luka
300 g mlevenog mesa
100 g obarenog pirinča
30 g seckanih badema
30 g suvog grožđe
so, biber
aleva paprika
cimet
mleveni kim
4 tikvice
4 kašike maslinovog ulja
16 komada koktel paradajza

1. Iseckati glavicu crnog i 1 čen belog luka, pa izmešati sa mlevenim mesom, bademima i grožđicama. Posoliti, pobiberiti, dodati alevu papriku, kim i cimet.

2. Oprati tikvice, očistiti ih i uzdužno prepoloviti. Izdubiti tikvice kašičicom i napuniti ih mesom. Zagrejati rernu na 200 stepeni.

3. Poređati napunjene polovine tikvica. Preliti maslinovim uljem, posuti alevom paprikom, poređati polovine koktel paradajza i peći oko 35 minuta. Ukrasiti mirođijom.

 

Pogledajte tekst: Grčka kuhinja

Inicijalizacija u toku...

1 KOMENTAR

  1. Jelo je zaista zanimljivog
    Jelo je zaista zanimljivog ukusa. Preporucio bih sluzenje uz pavlaku ili neki sir. Obratite paznju da vam fil bude slaniji nego inace, jer su tikvice prirodno neslane.

Comments are closed.