Naslovna Povrće Sočna boranija u karamelizovanom luku sa pečurkama

Sočna boranija u karamelizovanom luku sa pečurkama

287
0
boranija-shutter.jpg
Sastojci:

450 g smrznute zelene boranije

4 kašike putera

1 manja glavica crnog luka

2 čena belog luka, protisnuta na presu

200 g šampinjona

2 kašike brašna

začin

1 kašičica soja sosa

1 mala kisela pavlaka (180 ml)

 

1. Zagrejte rernu na 180°C

2. Sipajte dosta vode u veću šerpu i stavite da provri. Potom ubacite boraniju i kuvajte 3 minuta, pa je odmah ocedite i isperite pod mlazom hladne vode da zaustavite proces kuvanja. Ostavite da se osuši.

3. U većem tiganju rastopite 2 kašike putera. Ubacite seckani crni luk, beli luk i pečurke, pa pržite dok luk ne počne da omekšava. Umešajte brašno i pržite 1 minut. Dodajte 60 ml vrele vode i kašičicu vegete, zatim Vusteršir sos i pavlaku, pa izmešajte. Dodajte zatim mleko i sir i mešajte dok se sir ne rastopi. Posolite i pobiberite po ukusu. Ako vam se čini da smesa nije dovoljno gusta, ukuvajte je još koji minut. Na kraju ubacite boraniju, izmešajte i sipajte u vatrostalni kalup. Pecite 25 minuta.

4. U međuvremenu, u većem tiganju rastopite preostali puter  i na njemu pržite kolutove crvenog luka dok ne dobiju tamnu boju. Posolite ih i rasporedite po površini boranije, pa poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: hranazadusu.com

Inicijalizacija u toku...