Naslovna Povrće Rolnice od plavog patlidžana

Rolnice od plavog patlidžana

166
0
rolnioce_od_plavog_patlidzana_54587953.jpg
Sastojci:

2 patlidžana
so
50 g  pirinča
2 glavice luka
3 čena belog luka
1 veza bosiljka
100 g koktel paradajza
150 g mlevenog mesa
5 kašika ulja
bibera
3 kašike krema sira
100 ml belog vina

1. Patlidžan iseći na tanke kriške, posoliti i ostaviti da odstoji i pusti vodu. Obariti pirinač. Iseckati bosiljak, crni i beli luk. Iseckati paradajz.

2. Propržiti na ulju crni luk, dodati beli luk i meso, pa na kraju bosiljak. Skinuti s ringle, umešati sir i proceđeni pirinač. Zagrejati rernu na 200 stepeni.

3. Posušiti patlidžan, na svaku šnitu staviti po malo nadeva i paradajza. Uviti, pričvrstiti čačkalicom i poređati u nauljenu vatrostalnu posudu. Naliti vinom. Peći 15 minuta.

4. Gotove rolnice ukrasiti svežim bosiljkom i služiti uz svež paradajz.

Inicijalizacija u toku...