Naslovna Povrće PRILOG KOJI SE TOPI U USTIMA: Zapečeni crni luk koji će sa...

PRILOG KOJI SE TOPI U USTIMA: Zapečeni crni luk koji će sa OVIM SASTOJKOM postati mekan i ukusan

5176
0
Foto: Shutterstock ID: 257052133

Sastojak koji ovako pripremljen luk čini specifičnim je pileći bujon. Njega dodajte pred kraj pečenja za sočniji ukus. Uz meso ovaj prilog se slaže odlično.

Sastojci:

  • 4 velika luka (oko 1 kg)
  • 125 ml pilećeg bujona
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika rastopljenog maslaca
  • 1 kašika sveže seckanog timijana
  • so, biber

Priprema:
Luk očistite i isecite na komade veličine oko 2,5 cm. Pomešajte ulje, maslac, so, biber i timijan i prelijte komade luka. Pecite u zagrejanoj rerni na 230°C nekih 30-35 minuta. Na pola pečenja okrenite luk da i druga strana bude pečena.

Pročitajte i:  Prilog koji svi obožavaju: Uz pomoć TAJNOG SASTOJKA napravite hrskavi PEKARSKI KROMPIR (VIDEO)

Pred kraj pečenja u pleh pažljivo sipajte bujon i sve zajedno pecite još 15 do 20 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: punkufer.hr 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.