Naslovna Povrće PRILOG KOJI SE SLAŽE SA SVIM JELIMA: Tikvice u sosu od pavlake,...

PRILOG KOJI SE SLAŽE SA SVIM JELIMA: Tikvice u sosu od pavlake, paradajza, mirođije i belog luka

785
0
Foto: Shutterstock

Poslužite uz omiljenu testeninu, kuvani pirinač, bulgur, krišku domaćeg hleba ili neko meso po izboru.

Sastojci:

  • 3 srednje tikvice
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1 kašičica ljute tucane paprike
  • so, biber

Za sos:

  • 1 šolja kisele pavlake
  • 1 kašika koncentrat paradajza
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike sveže mirođije
  • 2 kašike bosiljka
  • so, biber

Priprema:
Tikvice isecite na kockice. Naravno očistite. Isečene tikvice poprskajte uljem, začinite, protresite i preručite na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C 25 minuta da lepo porumene.

Pročitajte i:  Kremasta poslastica kojoj niko ne može da odoli: Grčke ledene kocke

Usitnite beli luk. Mirođiju i bosiljak sitno iseckajte. U tiganju zagrejte kiselu pavlaku i koncentrat paradajza do ključanja, pa dodajte beli luk, mirođiju i bosiljak i sklonite sa vatre. U sos dodajte pečene kockice tikvica, lagano promešajte.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: bonapeti.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.