Naslovna Povrće SOČAN I KREMAST: Najpoznatija američka kuvarica u pire krompir stavila 30 ČENOVA...

SOČAN I KREMAST: Najpoznatija američka kuvarica u pire krompir stavila 30 ČENOVA BELOG LUKA, a ukus je neverovatan

5911
0
Foto: Shutterstock

Džulija Čajld je poznata kao jedna od najvećih kuvarica 20. veka. Među popularnijim receptima Džulije Čajld svakako se ističe onaj za pire krompir u koji ide čak 30 čenova belog luka, a o kojem se i dalje priča u superlativima. Uprkos velikoj količini te aromatične namirnice krompir je sladak, sočan i pun ukusa.

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 250 ml punomasnog mleka
  • 60 ml slatke pavlake od 35% mlečne masti
  • 30 čenova belog luka
  • 8 kašika maslaca
  • 2 kašike brašna
  • šaka naseckanog svežeg peršuna
  • so, biber

Priprema:
Beli luk u kori stavite u vruću vodu i blanširajte oko 2 minute.  Ogulite beli luk, pa u tiganj stavite 4 kašike maslaca i dinstajte oko 15 minuta na umerenoj temperaturi. Kada omekša dodajte brašno, promešajte, pa dinstajte još par minuta.

Pročitajte i:  Napitak od belog luka za one koji se stvarno brinu o svom zdravlju

Postepeno dodajte mleko i kuvajte još nekih 3-4 minuta, dok se smesa ne zgusne. Prebacite dobijenu smesu u blender i sameljite dok ne dobijte glatku smesu.

Stavite krompir u vruću i posoljenu vodu da se kuva dok ne omekša. Zatim ocedite vodu, krompir pritisnite kroz cedilo i vratite u lonac. Dodajte mu ostatak maslaca, fil od belog luka, slatku pavlaku, so i biber. Dobro promešajte i kuvajte oko 2 minute.

Na kraju dodajte seckani peršun.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa 

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: punkufer.hr 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.