Naslovna Povrće Punjena bundeva

Punjena bundeva

233
0
punjena_bundeva_73467079.jpg
Sastojci:

2 muskantne bundeve
200 g pečenice
200 g šampinjona
1 glavica luka
4 veze sremuša
maslinovo ulje
100 g kačkavalja
peršun
so
biber
veza  rukole (ili zelene salate)

1. Bundeve preseći uzduž i očistiti od semena. Šampinjone oprati, osušiti i iseći na listiće. Sremuš oprati i iseckati. Iseći crni luk na sitno.

2. Na malo maslinovog ulja  propržiti luk, pa dodati pečurke, pečenicu i sremuš. Pržiti veoma kratko samo dok pečurke ne omekšaju.

3. Napuniti polovine bundeve, narendati odozgo kačkavalj i peći u rerni na umerenoj vatri dok bundeva ne omekša.

4. Ukrasiti svežim peršunom i servirati na podlozi od rukole.

Inicijalizacija u toku...