Naslovna Povrće Laki letnji ručak: Punjeni paradajz sa parmezanom i belim lukom

Laki letnji ručak: Punjeni paradajz sa parmezanom i belim lukom

2064
0
Foto: Shutterstock

Lagan ručak koji će vas zasititi.

Sastojci:

  • 8 paradajza
  • So, biber
  • 1 šolja prepečenog i sitno iseckanog hleba
  • 2 čena belog luka (iseckanog)
  • 2 kašike iseckanog peršuna
  • 2 kašike iseckanog bosiljka
  • 1 kašičica timijana
  • 50 g parmezana

Priprema:

1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Nožem izrežite paradajz i kašikom svaki izdubite. Posolite ih i začinite biberom i stavite paradajz u pleh.

2. Pomešajte mrvice hleba, beli luk, peršun, bosiljak, timijan i sir sa komadićima paradajza koje ste izdubili. Dodajte dve do tri kašike ove mešavine u svaki paradajz.

Pročitajte i:  Staro jelo: Papci u saftu

3. Pecite 30 minuta, sve dok mešavina ne poprimi smeđu boju, a paradajz postane mekan. Ostavite da se malo ohladi pre nego što poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.