Naslovna Povrće Krompiri sa pesto sosom

Krompiri sa pesto sosom

137
0
krompir_sa_pesto_sosom_n.jpg
Sastojci:

500 g manjih krompira
so
40 g pečenih slanih badema
4 paradajza
čen belog luka
veza peršuna
100 g parmezana
70 ml maslinovog ulja
biber
50 ml supe kocka

1. Oprati krompire i kuvati ih u posoljenoj vodi oko 20 minuta. Oprati paradajz i iseći ga na kriške. Oljuštiti beli luk. Oprati i prosušiti peršun. 2. Pomešati peršun, maslinovo ulje, bademe, beli luk i parmezan, pa sve zajedno ispasirati u blenderu. Pobiberiti dobijeni pesto sos.

3. Procediti krompire i oljuštiti ih kad se prohlade. Prokuvati supu i sipati je u veću činiju. U supu ubaciti krompir i paradajz i izmešati. Posoliti i pobiberiti, pa umešati i pripremljeni pesto sos. Poslužiti ukrašeno po želji i toplo.

Inicijalizacija u toku...