Naslovna Povrće Krompir iz rerne na bugarski način

Krompir iz rerne na bugarski način

8653
0
Foto: Shutterstock

Ako volite krompir, ovaj recept će vam se sigurno svideti.

Sastojci:

krompir – 1 kg
maslac – 100 g
brašno – 30 g
jaja – 3 komada
kačkavalj – 100 g
kiselo mleko – 200 g
biber – po ukusu
so – po ukusu

Priprema:

Operite krompir i skuvajte ga u posoljenoj vodi. Kada se ohladi, oljuštite ga i narendajte na krupno. Posolite ga i rasporedite u nauljen i brašnom posut pleh.

Jaja dobro umutite, dok ne udvostruče zapreminu i dodajte rastopljeni maslac. Dodajte i brašno i biber. Pažljivo promešajte i prelijte krompir.

Pročitajte i:  Venac pogača punjena sirom (VIDEO)

Pospite narendanim kačkavaljem i pecite na 180 stepeni 30 minuta. Kod služenja dodajte kašiku kiselog mleka i kao dodatak servirajte sezonsku salatu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Bonapeti

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.