Naslovna Povrće Jednostavan ručak: Punjeni patlidžan za koji vam je potrebno samo pola sata

Jednostavan ručak: Punjeni patlidžan za koji vam je potrebno samo pola sata

3511
0
Foto: Shutterstock

Promenite malo jelovnik i umesto tikvica napravite punjeni patlidžan.

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja
2 veća patlidžana
1 veći luk
2 čena belog luka
1 kašičica origana
30 g parmezana
150 g prezli
400 ml soka od paradajza
svež bosiljak
so
biber

Priprema:
Rernu zagrejte na 180°, a u tiganju podgrejte ulje. Patlidžan prepolovite po dužini, pa nožem izvadite meso iz sredine. To meso propržite na ulju zajedno sa iseckanim crnim i belim lukom. Sve pospite origanom. Izdubljene delove patlidžana posolite i ostavite 15 minuta. Nakon tog vremena odstranite vodu koju je pustio. Na taj način povrće neće biti gorko. Dinstanom mešavinom napunite udubljenja u patlidžanu, pa preko toga pospite prezle i parmezan. Stavite u vatrostalnu činiju. Sve prelijte sokom od paradajza sa malo origana i pecite u rerni oko 30 minuta.

Pročitajte i:  Kulinarski trik: Kako da uklonite višak masnoće iz kuvanog jela

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: zena.blic.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.