Naslovna Posno SRPSKO JELO NAŠIH BAKA: Posni vrćeni krompir u zemljanom đuveču

SRPSKO JELO NAŠIH BAKA: Posni vrćeni krompir u zemljanom đuveču

6
0
djuvec-shutter.jpg
Sastojci:

600 g belog krompira srednje veličine

200 g crnog luka

1 manji paradajz

manja šoljica pirinča

1 glavica belog luka

1 dl ulja

soli po ukusu, biber

malo aleve paprike

1. Crni luk oljuštite, isecite na rebarca i stavite na tihoj vatri da se dinsta. Najbolje je ako imate “smederevac”, pa se lagano krčka.

2. Dok se luk dinsta, očistite krompir i pažljivo nožem izdubite krompire. Podmažite đuveč uljem i poređajte krompire.

3. U dinstani luk dodajte, narezan paradajz, pirinač i krompir koji vam je ostao od dubljenja-vrćenja. Prodinstajte sve još pet minuta, dodajte malo soli, bibera i aleve paprike.

4. Ovim filom napunite krompir, pospite sve sitno seckanim belim lukom. Nalijte pažljivo vodom, prekrijte listovima svežeg kupusa i stavite da se krčka na plotni.

5. Neka se tako krčka tridesetak minuta, onda premestite u zagrejanu rernu i zapecite krompire.

6. Poslužite toplo uz paprike ili salatu od krastavca.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: tortekolaci.com

Inicijalizacija u toku...