Naslovna Pite i slana testa Zimski obrok: Valjušci sa slaninom i kiselim kupusom

Zimski obrok: Valjušci sa slaninom i kiselim kupusom

1522
0
Foto: Shutterstock

Valjušci pojačani slaninom i kiselim kupusom mogu se poslužiti kao glavno jelo, a odlični su i kao prilog drugim jelima.

Sastojci:

1 kg zrelog krompira
200 g pšeničnog belog brašna
1 kašičica neslanog maslaca
1 jaje
100 g suve slanine
300 g kiselog kupusa
vlašac
so
sveže mleveni biber

Priprema:
Krompir operite, pa ga skuvajte u ljusci. Ogulite ga i usitnite (kao za pire krompir) i ostavite da se ohladi. U krompir dodajte maslac, jaje, brašno i malo soli, umesite testo. Podelite testo na više komada, pobrašnjite dasku i svaki komad razvaljajte u valjak. Nožem režite komadiće, pa ih rukom oblikujte u valjuške. Valjuške kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi oko 5 min., dok ne isplivaju na površinu. Pažljivo ih ocedite. U tiganju propržite slaninu koju ste narezali na trakice, dodajte narezani kiseli kupus i dinstajte 5 min. Posolite i pobiberite po potrebi. Kiseli kupus s prženom slaninom prelijte preko valjušaka, začinite sveže naseckanim vlašcem i poslužite toplo.

Pročitajte i:  Recept za jednostavan domaći paradajz sos

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: gastro.24sata.hr

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.