Naslovna Pite i slana testa Večera koja se topi u ustima: Gurmanska pita od starog hleba

Večera koja se topi u ustima: Gurmanska pita od starog hleba

6090
0
Foto: Shutterstock

Služite uz kajmak, sir ili jogurt.

Sastojci:

500 g starog hleba
2 jajeta
600 ml mleka
400 ml jogurta
2 kašike sira
susam
so
maslinovo ulje
biber
bosiljak
peršun
origano
300 g kobasica ili dimljene slanine

Prirpema:
Hleb isecite na kocke i prelijte ga mlekom i jogurtom, pa dodajte sir i ostavite oko 20 minuta da hleb upije sastojke i nabubri. Zatim dodajte razmućena jaja, začine i na kocke iseckanu kobasicu ili slaninu. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i poprskan sa par kapi maslinovog ulja. Odozgo pospite susamom i opet poprskajte sa maslinovim uljem. Pecite 20-30 minuta na 220°C.

Pročitajte i:  NEODOLJIVA: Niška sukana pita

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: zena.blic.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.