Naslovna Pite i slana testa Tradicionalno srpsko jelo: Masenica

Tradicionalno srpsko jelo: Masenica

4273
0
Foto: Nismo kod kuće

Ukusan i kaloričan obrok…

Sastojci:

2 šolje belog brašna
1/2 šolje integralnog brašna
3 jajeta
1 šolja mleka
1 šolja vode
1 kašičica soli
1 kašika ulja

Preliv:
100 g putera
100 g kajmaka
70 g sira iz mešine (ili 100 g drugog punomasnog sira)

Priprema:
Sve sastojke za testo izmešati i u zavisnosti od veličine pleha kutlaču ili dve sipati u njega (prethodno nauljiti pleh ili peći na pek papiru). Peći na 200° desetak minuta, izvaditi, okrenuti testo i opet preko njega sipati istu količinu smese. Ponavljati postupak sve dok imate smese. Na kraju ga iseći na nepravilne oblike i sve zaliti prelivom (za koji ste sve sastojke sjedinili i na tihoj vatri otopili u šerpici).

Pročitajte i:  Ukusna večera za pola sata: Brz recept za carsku pitu (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: nismo_kod_kuce

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.