Naslovna Pite i slana testa Tradicionalno srpsko jelo: Gibanica

Tradicionalno srpsko jelo: Gibanica

3498
0
Foto: Shutterstock

Gibanica odlično ide uz jogurt ili kiselo mleko.

Sastojci:

600 g kora
800 g sira
200 g kajmaka
6 jaja
2 dl ulja
2,5 dl vode

Priprema:
Pleh namazati uljem i obložiti sa 2–3 kore. Sir i kajmak izgnječiti, dodati umućena jaja i izmešati sa kiselom vodom. Preostale kore zgužvati i pomešati sa prethodno pripremljenom masom i poređati u pleh, preliti sa malo ulja i prekriti sa dve preostale kore. Po površini premazati uljem i poprskati kiselom vodom. Peći u rerni na 250° oko 40 minuta. Gotovu gibanicu iseći na komade željene veličine.

Pročitajte i:  Domaće slojevite pogačice sa sirom i kajmakom (VIDEO)

Po receptu Milijana Stojanića.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.