Sočna večera na vašem stolu za tili čas.
Sastojci:
Za Testo:
- 200 g brašna
- 4 jajeta
- 15 g prašak za pecivo
- 1 kašičica soli
- 150 ml mleka
- 2 kašike maslinovog ulja
- zelene masline
- peršun
- sir
Za punjenje:
- 200 g pilećeg belog mesa
- 150 g luka
- 3 kašike ulja
- ½ kašike bibera
- ½ kašike karija
- 1 kašika soli
Priprema:
U tiganju zagrejte ulje i dodajte iseckan crni luk, malo propržite, pa posolite, pobiberite i stavite kari. Promešajte. Dodajte piletinu isečenu na kockice i propržite. Kada je gotova prebacite piletinu u neku posudu. Zatim u drugoj većoj posudi umutite jaja, mleko, ulje i so. Zatim dodajte prašak za pecivo i brašno, opet promešajte, a potom dodajte isekane masline i peršun. Tu smesu prelijte preko mesa i promešajte. Sipajte u pleh za pitu, narendajte kačkavalj preko i pecite na 180°C 20 minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs