Naslovna Pite i slana testa Šareni doručak za lepši početak dana: Projara sa povrćem

Šareni doručak za lepši početak dana: Projara sa povrćem

3509
0
Foto: Teodora Andrić

Ideja za brz i jednostavan doručak ili večeru za sve koji poste, ali i za sve koji vole projaru.

Sastojci:

3 kutlače projinog brašna
1 čaša belog ili ražanog brašna
1 čaša biljnog ulja
1 čaša kisele vode
1/2 kesice praška za pecivo ili sode bikarbone
7 crvenih pečenih paprika iz zimnice
3 kisela krastavčića
1 veći praziluk

Priprema:
U većoj posudi pomešajte projinosabelim ili ražanim brašnom. Zatim dodajte vodu, ulje i prašak za pecivo pa sjedinite smesu. Papriku, krastavčiće i praziluk sitno iseckajte i to dodajte u testo. Mešajte dok smesa ne postane glatka, a po potrebi dodajte vodu ili brašno. Rernu zagrejte na 250°C. Pleh pouljite ili stavite pek papir, pa sipajte testo.Pecite 10 minuta na 250°C, pa pecite još 20 minuta na 180°C.

Pročitajte i:  Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Recept za VITAMINSKU SALATU

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: lovesensa.rs 

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.