Naslovna Pite i slana testa Bez razvijanja kora napravite doručak ili večeru za pamćenje: SOČNA ČOBANSKA PITA...

Bez razvijanja kora napravite doručak ili večeru za pamćenje: SOČNA ČOBANSKA PITA (VIDEO)

37741
0
Foto: Printscreen/YT/Kuhinja Valentina Mašković

Predlog za ukusan obrok za celu porodicu.

Sastojci:

  • 150 ml tople vode
  • 100 ml ulja
  • 1 jaje+2 belanca
  • 1 kašičica šećera
  • 30 g kvasca
  • 2 kašičice soli
  • 300-350 g brašno

Za fil:

  • zeleni deo mladog crnog luka (3-4 struka)
  • 250 g kačkavalja
  • 200 g feta sira

Za premazivanje:

  • 2 žumanca
  • 1 kašika mleka

Priprema:
Pomešajte vodu, ulje, šećer, kvasac i promešajte. Dodajte jaje i belanca i umutite žicom. Zatim dodajte brašno i kratko mešajte. Posolite i varjačom umesite mekše testo. Malo nauljite ruke i pređite preko testa. Poklopite testo i ostavite testo da odmori 40 minuta do sat vremena.

Za fil: Sitno iseckajte zeleni deo mladog luka i malo ga posolite, pa rukama promešajte. Dodajte mu pola izrendanog kačkavalja kao i polovinu sitnije izrezane fete, pa sjedinite. Preostalu fetu i kačkavalj lepo pomešajte.

Na pobrašnjenu površinu izručite testo. Uz pomoć špahle premesite testo. A zatim ga još malo premesite rukom. Razvaljajte testo u obliku kruga, pa na sredinu stavite fil koji ste oblikovali u loptu. Preklopite testo da zatvorite fil. Stavite malo brašna ako vam se lepi. Okrenite testo i opet ga razvucite oklagijom prečnika 26-28 cm. Prebacite pitu u pleh obložen pek papirom istih dimenzija.

Pročitajte i:  Slane kuglice: Predjelo od krompira i pilećeg mesa (VIDEO)

Pomešajte jaja i mleko i sjedinite. Premažite pitu. Zatim kašikom pritisnite ivice pite. Preostali kačkavalj i fetu što ste sjedinili poređajte po piti. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 15 minuta, a zatim na 160°C nekih 10 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: kuhinjavalentinamskovic

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.