Naslovna Pite i slana testa Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Recept za najčuveniju pitu sa gotovim korama –...

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Recept za najčuveniju pitu sa gotovim korama – BUREK

5143
0
Foto: Stvar ukusa/Shutterstock

Došao je vikend i želite da obradujete ukućane ukusnim doručkom. Pošto ne postoji osoba koja ne voli burek, pripremite ga svojim najdražima i oduševite ih. Ukus je bolji od kupovnog. Uživajte!

Sastojci:

  • ½ kg debelih kora
  • 3 šoljice mleka
  • 1 šoljica vode
  • 1 šoljica ulja
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • 1 glavica crnog luka
  • 100-150 g mlevenog mesa
  • so, biber

Priprema:
Kore podelite na dva jednaka dela. Pomešajte ulje, mleko, so i vodu, pa stavite da se zagreje. Iseckajte luk, pa propržite na ulju, dodajte meso i začinite. Kada se meso uprži fil je gotov.

Pročitajte i:  Tinktura od belog luka: Ojačajte imunitet, snizite holesterol, rešite se alergija, regulišite krvni pritisak...

Zatim nauljite pleh i prvu koru stavite suvu, a sve ostale umočite u zagrejanu tečnost od ulja, mleka… Na pola poređanih kora stavite fil od mesa, a preko stavite drugu polovinu kora koje isto treba da umočite u tečnost. Ostavite da odstoji pola sata pre pečenja. Pecite na 200°C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: stvarukusa.rs 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.