Naslovna Pite i slana testa Predjelo koje osvaja na prvi zalogaj: Pita sa mesom i ajvarom

Predjelo koje osvaja na prvi zalogaj: Pita sa mesom i ajvarom

6539
0
Foto: Shutterstock

Umesto tradicionalne gibanice, kore napunite mlevenim meso i ajvarom i iznenadite goste novim ukusom.

Sastojci:

500 g kora za gibanicu
1 glavica crnog luka
1 struk praziluka
500 g mešanog mlevenog mesa
malo vegete
malo bibera
manja teglica ajvara
4 jaja
malo ulja
malo kisele vode
2 čaše kisele pavlake
malo soli

Priprema:
Sitno isečen luk i praziluk propržite na malo ulja. Dodajte mleveno meso pa sve još malo propržite. Proprženo mleko promešajte sa ajvarom. Ređajte po dve kore, svaku poprskajte uljem i kiselom vodom, a svaku drugu filujte. Uvijte kore u rolnu, staviti u podmazani pleh, iseckajte na komade. Sve prelijte pavlakom umućenom sa jajima i malo soli.
Ostavite da odstoji jedan sat, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C.

Pročitajte i:  BRZA, JEFTINA, PO BAKINOM RECEPTU: Pita sa krompirom i prazilukom (VIDEO)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: srbijuvolimo.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.